Hur man behandlar mordmisstänkta barn i Arizona

Den som tycker att vi borde bli mer som USA kan ju ta och läsa det här.

Kort sammanfattning: i Arizona har en åttaåring häktats som misstänkt för mord på sin far och en kollega till denne, och eftersom han efter förhör utan förmyndare eller advokat och utan att ha fått sina rättigheter förklarade för sig erkänt så kan han prövas som vuxen.

Arizona tillämpar dödsstraff. Men ingen fara! Man avrättar ingen som var yngre än sexton när de begick brottet.

Arizonarna är iofs inte riktigt så avrättningskåta som vissa andra stater, t.ex. Texas. Enligt deras egen informationssida verkar den senaste avrättningen ha skett år 2000, men det beror tydligen på att deras system för dödsstraffsrättegångar var olagligt. Doh! Titta här och klicka på Arizona’s Capital System. För tillfället har de över 100 personer på death row.

Om man nödvändigtvis ska tillämpa något så barbariskt som dödsstraff så kan man väl åtminstone se till att man följer lagen när man gör det? Eller är det för mycket begärt?

2 Responses to Hur man behandlar mordmisstänkta barn i Arizona

  1. Linda skriver:

    Bra sagt!

    Ja, det är för mycket begärt. Det är som att be en människa, från tiden då vi inte visste hur, att göra upp en eld.
    Samma IQ befriade tankesätt och väldiga brist på empati både för förövaren och för förövarens anhöriga. Lagarna följs ju inte ens när det gäller vuxna så varför skulle dom göra det när det gäller barn?

  2. Whoa, blast from the past.

%d bloggare gillar detta: