Ipred kontra TV-licens

TV-licensen är ju en populär samhällelig pålaga för moderater att undvika (Per Schlingmann, Johan Forssell, Cecilia Stegö Chilò, Tobias Billström, Maria Borelius). Vad sägs om att införa en motsvarighet till Ipred där?

SR skulle kunna ha agenter som övervakade alla TV-försäljningsställen och tog bilder på alla bilar där det lastas in en TV. Man begär sedan att få ut namn- och adressuppgifter på den som äger bilen, spärrar hans eller hennes bankkonton och andra tillgångar – naturligtvis utan att meddela detta – och skickar sedan en egenhändigt hopräknad nota.

Verkar inte det rimligt?

(Inspiration av den något spretiga diskussionen efter det här inlägget hos Mymlan, som för övrigt är oförtjänt sorgsen. Gör henne glad, någon! Själv vet jag inte hur.)

4 Responses to Ipred kontra TV-licens

 1. WB skriver:

  Verkar rimligt att man är tillåten köpa en tv kontakt även med lösnäsa, smink och lösskägg, och att man bär den runt hörnet… utom räckhåll…

  En del är kreativa, andra bara obstinata när påkommen med fingrarna i syltburken…

 2. Du menar alltså att det analogt ska vara tillåtet att maskera sin IP-adress för att undvika Ipred-spanarna? :)

 3. WB skriver:

  Tillåtet är det inte, eller kommer att bli… men det är en fungerande option. Två olika saker.

  Det är inte tillätet att ha laserstörare som slår ut polisens kamera heller… men det fungerar lita utmärkt för det. Dock – jag bråkar inte om siffran på skyltarna. Som sagt – två olika saker…

  Som sagt flera gånger – IPRED är inte en fysikalisk lag som inte går att bryta.

 4. Eftersom din poäng var att det skulle vara tillåtet att undvika tv-licensspanarna borde du ju tycka att det skulle vara tillåtet att undvika Ipred på samma sätt, eller hur?

%d bloggare gillar detta: