Öppet brev till Göran Hägglund

Jag anser regeringens behandling av Apotekets styrelse vara en skamlig handling inte bara mot dem utan mot hela svenska folket. Att kalla till bolagsstämma utan att meddela styrelsen visar att man inte tror att de förslag man lägger har stark förankring utan att man gör sitt bästa för att dölja det man vill genomdriva för Apotekets ägare – Sveriges folk.

Men när man får veta innehållet i de nya direktiven är det inte konstigt att ni i regeringen försöker dölja dem. Att öppna upp läkemedelshandeln för konkurrens är en sak, men att aktivt förhindra Apoteket från att självt konkurrera på den marknaden är ren kapitalförstöring. En sådan oansvarig politik kan inte ha sin grund i sund hantering av statens finanser utan endast i en vilja att sabotera vårt gemensamma ägande. Man visar betydligt mindre omtanke om de svenska läkemedelskonsumenterna än ägarna av de storföretag som vill in på den svenska marknaden.

Som socialminister är du, Göran Hägglund, ytterst ansvarig för detta. Att med dessa skumraskmetoder sabotera vårt gemensamma ägande är ett skamligt beteende av en svensk minister och partiledare.

(Den som själv vill skriva ett brev till Göran Hägglund och protestera kan göra det här.)

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: